Paste cu sos de rosii la cuptor

de Bucataras in Penne, 14 Iun 2016 | 13661 vizualizari

 

Pentru o cina rapida o alegere buna ar fi o reteta de paste la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de penne
  • 300 g de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline cca 3 linguri
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 50 ml de vin rosu demisec
  • 150 g de mozzarella
  • 100 g de parmezansare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii la cuptor:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie.
  2. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l inauntru.   Lasa-l acolo cat sa aromatizezi uleiul, iar cand devine usor maroniu, scoate-l.
  3. Adauga rosiile taiate si caleste-le. Stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca. Toaca busuiocul si pune-l peste impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Pune si-un polonic din apa in care fierb pastele. Odata ce-au fiert rosiile ia tigaia de pe foc si pune sosul peste paste. 
  4. Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/nLy_lWyy7yA
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu dovlecei si busuioc